Oleh: husnun | Februari 10, 2008

bahasa malangan

Tanah Jowo Klelep

Kana   : Rinjab..rinjab maneh bes. Sak iki nang Bondowoso

Ebes    : Ngungib ayas jes, mari rinjab nang onggot ewed Pasuruan sak iki

              nang Bondowoso

Kana   : Sak iki endi ae osi rinjab bes

Ebes    : Oyi, biyen daerah sing kadit tahu kebanjiran sak iki banjire oket tiap tahun

Kana   : Gnarone sing halas bes

Ebes    : Iku bukti lek menungso kudu nanggung perbuatane ewed. Lek sak iki rinjab

              nang endi-endi, iku akibat menungsone wis ngawur ngerusak alam. Ayas kadit

              itreng, yak opo carane ngilingno gnaro-gnaro iku cikno kadit ngrusak alas. Sopo

              maneh sing kudu ngilingno. Rinjab, longsor, bencana liyane terus kadit leren,

              tapi menungsone kadit osi sadar. Mosok ngenteni tanah Jowo iki klelep baru

              sadar lek kudu nyelametno alas.


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Kategori

%d blogger menyukai ini: