Oleh: husnun | Februari 29, 2008

ngomong ngalaman

Amanahe Kana Utup

Kana :  Ngalam rinjab maneh bes

Ebes  : Bolak-balik kok rinjab ae, onok opo se

Kana : Yo asaib bes, opo maneh lek kadit udane sing deres,  terus ilake amber

Ebes  : Kadit iku tok jes, ilake wis citek kadit osi nampung unyab udan, kakean sampah

Kana :  Kok sampe sak iki kadit onok sing osi,  yak opo carane nangani rinjab yo bes

Ebes  : Nangani rinjab iku kudu ngajak kabeh masyarakat. Kadit osi utas-utas tok, kabeh

            komponen masyarakat kudu cancut tali wondo. Yak opo alase kadit dirusak, yak

            opo kadit mbuang sampah nang ilak, gorong-gorong dirijiki, yak opo ngurangi

            polusi teko keluke libom, rotom, rupes. Iku tok kadit cukup, kabeh kudu sadar lek

            alam iku amanahe Gusti Allah sing kudu dijogo, kadit dieksploitasi, dientekno.

            Yo ngene iki lek alame wis rusak, awak dewe sing soro. Opo maneh mengko kana

             utupe awak dewe


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Kategori

%d blogger menyukai ini: