Oleh: husnun | Maret 3, 2008

ngomong ngalaman

Listrike Kandum

Kana  : Tarif PLN jange kandum maneh bes

Ebes   : Kadit kandum jes, cuma gawe aturan anyar, cikno ngirit listrik

Kana  : Sami mawon bes, istilahe ae diganti. Lek ngirit entuk bonus, lek boros didendo

Ebes   : Iku lak siasat kanggo ngirit listrik, soale cadangane wis cekak

Kana  : Tapi maneh-maneh konsumen sing dirugino. Lek tahil kondisine sak iki, kadit

             onok konsumen sing osi ngedukno konsumsi listrike

Ebes   : Yo embuh jes. Sing jelas sak iki kudu onok tindakan drastic kanggo ngirit listrik.

             Akeh konsumen sing borong listrik mergo kadit itreng carane. Misale, lampu

             diuripno terus. Kulkas, kumpo listrik, TV, komputer, listrike kadit dicabut.

             Padahal lek iku osi dikurangi, konsumsi listrik pasti mudun. Sing kadit halak

             pentinge, PLN yo kudu diaudit soal biaya-biaya sing marakno rego listrik

             kandum. Lek PLN boros tapi konsumene dikongkon nanggung, yo soro. Iki sing

             kadit kipa.


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Kategori

%d blogger menyukai ini: